top of page

Českotřebovské gymnázium má novou podlahu v tělocvičně

V posledních dvou letech byly na Gymnáziu Česká Třebová dokončeny investice za téměř 17 milionů korun. Tou poslední byla na podzim letošního roku rekonstrukce podlahy ve školní tělocvičně za 1,8 milionu korun. V nejbližší době by také měla být zahájena studie na revitalizaci zeleně a zachytávání dešťové vody pro její další využití.


„Podlaha a obložení školní tělocvičny byla za hranicí své životnosti, a proto jsme se při mé návštěvě domluvili s ředitelem školy Josefem Menšíkem, že v rámci investičních akcí má rekonstrukce podlah prioritu. Předpokládaná hodnota byla 2,4 milionu korun, avšak podařilo se nám práce vysoutěžit za částku o 600 tisíc korun nižší,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Kromě nové systémové sportovní dřevěné podlahy, která je vhodná pro většinu sportů provozovaných při tělesné výchově, byla součástí investice také výměna obložení tělocvičny a oprava navazujících prostor,“ sdělil hejtman.

Podle něj bylo pro rozvoj školy a samotné budovy důležité, že se stala majetkem kraje. „Tím, že jsme převzali některé původně městské objekty středních škol, můžeme do nich výrazným způsobem investovat. To je příklad i Gymnázia Česká Třebová. Dokud byla tato dominanta v majetku města, do údržby šlo z jeho rozpočtu přibližně 200 tisíc ročně a kraj platil 690 tisíc za nájem. Od té doby, co jsme objekt převzali, byla kompletně vyměněna okna, řešili jsme energetické úspory, byla vybudována nová dešťová kanalizace, sklepení prošlo rekonstrukcí, došlo také k novému odizolování objektu. K tomu jsme vybudovali novou venkovní učebnu biologie a vybavení odborných učeben a laboratoří,“ řekl hejtman.

Plány na další rozvoj však zdaleka nekončí. „V současné době probíhá převod pozemků okolo školy z vlastnictví města Česká Třebová do vlastnictví kraje. V nejbližší době by také měly začít práce na tvorbě studie na revitalizaci zeleně a zachytávání dešťové vody pro její další využití,“ vysvětlil hejtman Netolický.

6 zobrazení
bottom of page