top of page

V Mladkově by mohlo vzniknout centrum požárního sportu

Městys Mladkov se stal cílem čtvrteční cesty hejtmana Martina Netolického a radního pro školství Josefa Kozla. Tamní sportovní areál chce vedení městyse společně s krajským sdružením dobrovolných hasičů kompletně zmodernizovat tak, aby se z něj stalo centrum požárního sportu pro celý okres Ústí nad Orlicí.


„V Mladkově funguje areál pro požární sport, který je z pohledu okresního sdružení dobrovolných hasičů de facto centrem pro pořádání větších soutěží pro více jak 1000 lidí. Snahou vedení městyse a krajských dobrovolných hasičů je zmodernizovat celý areál včetně zázemí pro sportovce či nové tartanové dráhy místo stávající škvárové,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle radního pro oblast školství je nutné hledat cesty možného spolufinancování například z Národní sportovní agentury. „Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska si musí definovat, zda má areál potenciál z celorepublikového pohledu a následně můžeme jednat také se Sdružením sportovních svazů a následně s vedením Národní sportovní agentury. Bez této podpory by se musel projekt upravit či rozdělit na několik etap,“ řekl Josef Kozel, který působil také jaké předseda Českého svazu hokejbalu a zasedal také v Českém olympijském výboru. „V případě podpory centrálních orgánů, celorepublikového sdružení, krajského sdružení a samotné obce bychom mohli v rámci krajských prostředků, které máme na podporu dobrovolných hasičů, dílčím způsobem také pomoci,“ doplnil hejtman Martin Netolický, který má ve své gesci rozpočet a finance kraje.

106 zobrazení
bottom of page