top of page

V Dubanech upravili zázemí pro hasiče a připravují i díky krajské podpoře opravu chodníku

Dubany - Nedaleko Pardubic se nachází obec Dubany s 280 obyvateli. Tu v úterý odpoledne navštívil hejtman Martin Netolický a se starostkou Ivou Kučerovou jednal o provozování místního obchodu či záležitostech v oblasti dopravy. Navštívili společně také místní hasičskou zbrojnici, kde se podařilo upravit místní klubovnu jak pro děti, tak pro samotné hasiče.

„V rámci dotací pro dobrovolné hasiče každoročně podporujeme nákup dopravních automobilů, ale také zásahových obleků, dýchacích přístrojů, ponorných či kalových čerpadel. Dotace jsou nastaveny pro dobrovolné hasiče, ale při povodních se ukázala bílá místa. Samozřejmě jsou obce bez dobrovolných hasičů. Týká se to například Uherčic nedaleko Heřmanova Městce. Proto budeme debatovat o možné úpravě tak, aby mohly žádat i obce bez jednotky,“ řekl hejtman Martin Netolický. Toho starostka informovala o pravidelném využití krajské dotace pro hasiče. V letošním roce obec žádá o příspěvek na nákup vysílaček.


Společně navštívili také místní hasičárnu, kde se podařilo upravit klubovnu pro děti, ale i zázemí pro samotné hasiče. V této budově je také obecní prodejna. Starostka Kučerová se zajímala také o dotační politiku a plánované investice kraje. „V letošním roce získala obec 80 tisíc korun z našeho Programu obnovy venkova na opravu chodníku k nové zástavbě „Na statku.“ I přes dílčí úpravy jsme rozdělili obcím okolo 37 milionů korun v rámci krajského POV,“ uvedl hejtman.



4 zobrazení
bottom of page