top of page

V dnešní době je potřeba rozhodnost a někdy i ostrý řez, říká kandidát do Senátu Vladimír Ninger

Do podzimních senátních voleb v obvodě číslo 43, který zahrnuje Pardubicko a Chlumecko, vstupuje primář, člen představenstva a ředitel pro zdravotní služby Nemocnice Pardubického kraje a.s. Vladimír Ninger. Na jeho kandidatuře panuje široká shoda napříč politickými subjekty. Jako člen České strany sociálně demokratické získal podporu své mateřské partaje, ale také koalice 3PK – Pro prosperující Pardubický kraj pod vedením hejtmana Martina Netolického. Kromě nich kandidaturu Vladimíra Ningera podporuje Strana soukromníků České republiky, hnutí Pardubáci společně a Patrioti Pardubic. Vladimír Ninger se chce zaměřit především na oblast zdravotnictví, bezpečnosti a hospodářství.

„Výzvu kandidovat do Senátu jsem přijal z několika důvodů. Tím prvním je, že si myslím, že jsem za svoji profesní a životní dráhu již zažil mnohé a mám tak řadu neocenitelných zkušeností, a to nejen z oblasti zdravotnictví, ale i řízení velkého kolektivu, které bych rád uplatnil také na celostátní úrovni. Tím dalším je doba, ve které se nacházíme. Bohužel se musíme podívat pravdě do očí a uvědomit si, že nás nečeká snadné období. V něm si nemůžeme dovolit přešlapování na místě či liknavost, ale musíme uplatit především rozhodnost a někdy provést i ostrý řez. Navíc ze své každodenní praxe vidím, že je problémy regionálního zdravotnictví nutné více akcentovat na celostátní úrovni. Posledním důvodem je pak široká podpora více subjektů. Je pro mne opravdu zavazující, že jsem kandidátem své mateřské ČSSD, Strany soukromníků České republiky, hnutí Pardubáci, Patrioti Pardubic a s podporou koalice 3PK Pro prosperující Pardubický kraj hejtmana Martina Netolického,“ uvedl Vladimír Ninger.

„Na příkladu kandidatury a široké podpory Vladimíra Ningera se ukazuje, že regionální politika může fungovat velmi dobře bez ohledu na politickou příslušnost daného kandidáta a bez ideologického pravolevého střetu. Vladimír Ninger dokázal sílou svojí osobnosti dát dohromady subjekty od levice po pravici, ale především subjekty, které mají zájem na tom, aby měl náš kraj v Senátu silné zastoupení. Jsem přesvědčený, že pokud na Pardubicku zvítězí Vladimír Ninger a na Orlickoústecku Petr Fiala, tak takové silné zastoupení mít rozhodně bude,“ řekl hejtman a místopředseda ČSSD Martin Netolický.

Vedle 3PK a ČSSD podporuje Vladimíra Ningera také Strana soukromníků České republiky. „S Vladimírem Ningerem jsme si lidsky velmi sedli a navíc jsme našli shodu nad tématy, která jsou pro naši stranu důležitá. Jedná se především o pomoc s byrokracií či podporu podnikání, která je v těchto těžkých časech pro naše členy a voliče nesmírně důležitá. Navíc mám osobně z Holic velmi dobrou zkušenost se sociální demokracií, se kterou jsem čtyři roky spolupracoval při vedení města. Zároveň vnímám jako garanta spolupráce osobu hejtmana Martina Netolického, který je pro mne osobně na této pozici jediným možným a kraj vede velmi dobře,“ vysvětlil důvody pro spolupráci předseda strany Petr Bajer.

Ten se pod kandidaturu Vladimíra Ningera společně se zástupci místních uskupení Patrioti Pardubic a Pardubáci. „Podpora Vladimíra Ningera do Senátu je pro nás naprosto samozřejmá, protože se známe dlouhou dobu a jeho profesní, charakterové a názorové kvality jsou nesporné. Je to nejkvalitnější kandidát, který se v našem volebním obvodě objevil. A kvalita člověka při volbách do Senátu rozhoduje víc, než jeho politická příslušnost. Uděláme proto maximum, abychom mu pomohli, protože víme, že by naše město a náš kraj v Senátu reprezentoval velmi dobře,“ řekl městský zastupitel za Pardubáky František Brendl.

Profil Vladimíra Ningera

Narodil jsem se před 58 lety v Havlíčkově Brodě, avšak doma jsem v Pardubicích. Jsem ženatý a mám dvě děti. Po dokončení pardubického gymnázia jsem nastoupil na Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, kterou jsem v roce 1988 úspěšně dokončil a začal pracovat jako lékař na chirurgii nejprve v nemocnici ve Vrchlabí, ze které jsem se v revolučním roce 1989 přesunul do Krajské nemocnice Pardubice. Zde jsem postupně získal atestaci I. a II. stupně z chirurgie. Má pracovní dráha je kromě nemocnice v Pardubicích také spjata s nemocnicí v Chrudimi, kde jsem působil od roku 2003 na pozici primáře chirurgického oddělení a od roku 2013 ve funkci ředitele a byl jsem součástí změn v našem krajském zdravotnictví. Po vzniku akciové společnosti Nemocnice Pardubického kraje jsem se stal členem představenstva a ředitelem pro zdravotní služby.

Kromě našeho regionu jsem na částečné úvazky působil čtyři roky na chirurgické klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové, jezdil jsem operovat na chirurgické a urologické oddělení nemocnice v Kolíně a dosud aktivně působím ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze. Od roku 2012 jsem členem Výboru České chirurgické společnosti JEP, kde jsem navíc čestným členem, což považuji za velké ocenění své dosavadní práce.

74 zobrazení
bottom of page