top of page

Těchonín připravuje zasíťování parcel pro výstavbu rodinných domů

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil v úterý odpoledne obec Těchonín. Se starostou Josefem Sedláčkem řešil především opravu obecní komunikace směrem na dělostřeleckou tvrz Bouda, která je v majetku kraje. Řeč byla také o záměru obce zasíťovat parcely pro výstavbu rodinných domů.

„Komunikace vedoucí od silnice II/311 přes Těchonín směrem na Boudu je až po lesní cestu v majetku obce. Ta plánuje její opravu, která je v tuto chvíli kalkulována na přibližně jeden milion korun. Vzhledem k tomu, že se jedná o cestu, která je přístupem na Boudu, tak bychom v rámci našich dotačních titulů chtěli obci pomoci,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Starosta Těchonína Josef Sedláček seznámil hejtmana také s plánem na zasíťování pozemků pro výstavbu rodinných domů. „V tuto chvíli řešíme 28 obecních parcel z toho 25 je v majetku obce a tři v rukách soukromého vlastníka. Tyto parcely bychom chtěli do roku 2026 zasíťovat a připravit pro individuální výstavbu rodinných domů, protože vnímáme zájem o trvalé bydlení v naší obci,“ uvedl starosta Sedláček. Ten hejtmana informoval také o záměru na vybudování multifunkčního hřiště v areálu pod základní školou.

10 zobrazení
bottom of page