top of page

Stavební škola ve Vysokém Mýtě pokračuje ve spolupráci s firmami. Letos otevřela již druhou nově zmo

Spolupráci škol a firem se v Pardubickém kraji obecně daří. Na technické škole v Žamberku vznikl v součinnosti s firmou Bühler nový učební obor obráběč kovů, zemědělské školy spolupracují se zemědělskými družstvy a podniky, a na stavební škole ve Vysokém Mýtě letos díky spolupráci s firmami Strabag a KVIS vznikly dvě moderní učebny.

„Pardubický kraj dlouhodobě podporuje spolupráci středních škol a podniků. Považuji to za ideální stav, kdy žáci získají na praxi ve firmách zkušenosti, které jim škola není schopna předat, pro zaměstnavatele je to zase šance, že k nim žáci po dokončení školy půjdou pracovat,“ myslí si radní pro školství Josef Kozel. Velký smysl má tato spolupráce podle něj právě v technických oborech. „Na stavební škole ve Vysokém Mýtě teď mají nové učebny s moderním vybavením, na kterém se žáci naučí to, co pak v zaměstnání opravdu využijí. Pro žáky oboru vodohospodářských staveb tak nyní s pomocí firmy KVIS vznikla učebna, která je pro tento účel navržena. Na začátku školního roku se mohli žáci radovat i z nové učebny výpočetní techniky, kterou zajistila firma Strabag,“ dodává Josef Kozel.

Stavební škola ve Vysokém Mýtě nabízí obory maturitní i s výučním listem, a pro zájemce, kteří chtějí ve studiu pokračovat, také možnost vyššího odborného vzdělání. Maturitní obory se věnují stavitelství, a to v zaměření na dopravní, pozemní a vodohospodářské. Na učebních oborech se připravují zedníci, truhláři nebo instalatéři. Bonusem této školy je právě vhodné propojení, protože i žáci maturitních ročníků v rámci výuky využívají dílen učebních oborů, a získávají tak ucelený přehled o stavitelství i po jeho praktické stránce.

5 zobrazení
bottom of page