top of page

Speciální škola v Poličce by se mohla dočkat přístavby

Heslem využít každý centimetr volného místa se řídí na Speciální mateřské a základní škole v Poličce. Nedostatek prostoru by mohla v budoucnu vyřešit přístavba učeben, Rada Pardubického kraje schválila na svém posledním jednání projektový záměr. Do školy zavítal v tomto týdnu radní pro oblast školství Josef Kozel.


„Stávající prostory už nevyhovují ani současnému počtu žáků, paní ředitelka se je snaží maximálně zužitkovat, z každé chodbičky dělá například pracovní koutek a podobně. Tento stav je ale dlouhodobě neudržitelný, proto by zde výhledově měla vzniknout přístavba nejen nových učeben, ale i školní družiny nebo relaxační místnosti,“ uvedl radní Josef Kozel.

Společně s přístavbou učeben by došlo na stavební úpravy sociálního zařízení tak, aby odpovídalo nově navržené kapacitě objektu. Největší objem představuje přístavba učeben, školní družiny a relaxační místnosti, v další přístavbě by byly umístěny prostory mateřské školy. V poslední, třetí přístavbě, by byla situována sborovna a cvičná kuchyně. Předpokládané celkové náklady na stavbu činí 32,3 milionu korun, 24 milionů by mohl kraj čerpat z programu IROP.

Kromě přístavby však musí škola urgentně řešit i prostory pro odloučené pracoviště Speciálně pedagogického centra v Poličce. To sídlí v budově plaveckého bazénu, tedy v naprosto nevhodném prostředí. „O situaci pedagogického centra jsem se bavil i se starostou Poličky Jaroslavem Martinů a shodli jsme se, že je potřeba hledat vhodné řešení co nejrychleji to půjde. V tomto případě není na co čekat, prostory jsou to nedůstojné a pro činnost centra zcela nepatřičné,“ dodal radní Kozel.

3 zobrazení
bottom of page