top of page

Rekonstrukci domova mládeže v Kladrubech nad Labem již nic nebrání

Od roku 2019 je krajina hřebčína v Kladrubech nad Labem zapsaná na listinu světového kulturního dědictví UNESCO. S fungováním hřebčína je nedílnou součástí spojena také Střední škola chovu koní a jezdectví. Po úpravě kuchyně s jídelnou, demonstrační učebny či modernizace kotelny zde kraj vybral dodavatele pro rekonstrukci vnitřních prostor domova mládeže. Z pěti doručených nabídek vybrala hodnotící komise jako finančně nejvýhodnější tu v hodnotě mírně přesahující 25 milionů korun včetně daně.

„Škola v Kladrubech nad Labem patří vzhledem ke svému unikátnímu zaměření mezi školy přesahové s výrazným množstvím studentů z jiných regionů bez možnosti pravidelného dojíždění. Proto chceme vylepšit zázemí v rámci ubytovacích kapacit za částku přesahující 25 milionů korun. Po dokončení rekonstrukce kuchyně a jídelny za 13 milionů korun, modernizaci demonstrační učebny za 3,5 milionu korun a rekonstrukci kotelny za 2,5 milionu korun se tak jedná o další významnou investici do zázemí této školy,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Rekonstrukce bude řešena za plného provozu domova mládeže. „Vzhledem k tomu, že nemáme alternativní ubytovací kapacity, tak musíme rekonstrukci řešit za plného provozu školy. Součástí rekonstrukce je úprava vnitřních prostor včetně vybavení a zázemí samotných pokojů. Budeme měnit také všechny rozvody, podlahy či obklady. Součástí prací je také rekonstrukce suterénu se šatnami a technickou místností pro mytí holínek,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel.

5 zobrazení
bottom of page