top of page

Proseč dokončuje stavbu sportovní haly

Hejtman Martin Netolický navštívil ve čtvrtek město Proseč a nedaleký dětský Tábor Barrandov. Se starostou Janem Macháčkem hovořil o projektech v mimo jiné v oblasti cestovního ruchu a sportu. Hejtman zároveň přislíbil pomoc při dalším rozvoji tábora, který je nedílnou součástí spojen s kolébkou českého filmu.

„Velkou investicí, kterou město realizuje, je výstavba nové sportovní haly, která nahradí původní tělocvičnu z roku 1961. Náklady na stavbu sportoviště, které splňuje parametry pro pořádání vyšších soutěží, činí v tuto chvíli 43 milionů korun. Pokud vše půjde podle plánu, měla by být stavba dokončena v letošním roce,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který se starostou hovořil také o projektech v oblasti cestovního ruchu či nové výstavbě rodinných a bytových domů ve městě.

Hejtman společně se starostou Macháčkem navštívil také nedaleký Tábor Barrandov, s jehož minulostí, ale i současností, je spjata celá řada filmových osobností. Tábor zde od druhé poloviny padesátých let pořádalo Filmové studio Barrandov, a proto do něj také jezdili filmaři a jejich děti včetně osobností jako Václav Vorlíček, Juraj Jakubisko, Marie Poledňáková či Zdeněk a Jan Svěrákovi.

2 zobrazení
bottom of page