top of page

Obec Kunčina na Moravskotřebovsku má novou hasičskou zbrojnici a staví byty

V rámci svých cest po kraji se radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil vydal do obce Kunčina na Moravskotřebovsku. Se starostou Miroslavem Kubínem diskutovali například o výstavbě nových bytů nebo o dokončené stavbě hasičské zbrojnice či otázkách spojených s rozvojem vodohospodářských sítí. Cílem návštěvy byl i zemědělský podnik AGRO Kunčina.


„Podle pana starosty je už nyní o nové byty v Kunčině zájem. Navíc objekt ve vlastnictví obce v těsném sousedství obecního úřadu chátral. Teď získá nejenom zcela nový kabát, ale i smysluplné využití. Proto si myslím, že se určitě jedná o správný krok. Velmi mne zaujal také projekt právě dokončené stavby hasičské zbrojnice, která bude do určité míry sloužit zároveň jako místní společenské centrum. Hasiči a společenský život v obci k sobě jednoznačně patří. Projekt je zajímavý i z toho důvodu, že si ho obec z velké části stavebně realizovala sama,“ uvedl radní Krčil.

Kromě toho radní se starostou dále probírali problematiku rekonstrukce krajské komunikace po dokončené výstavbě kanalizace. Následovala návštěva zemědělského podniku AGRO Kunčina, kde se Miroslav Krčil seznámil s jeho provozem. „Jedná se o ukázku dobře hospodařícího podniku, kde výborně funguje spolupráce s obcí. Jeho záběr je velmi široký – nechybí živočišná výroba, ale disponuje kromě jiného i vlastní pilou či bioplynovou stanicí navázanou právě na živočišnou výrobu. Takové podniky s rozumnými hospodáři jsou pro náš venkov klíčové,“ dodal Miroslav Krčil.

19 zobrazení
bottom of page