top of page

Nadační fond S námi je tu lépe! pomohl Orlickoústecké nemocnici již 11 miliony


Nadační fond Orlickoústecké nemocnice S námi je tu lépe! má za sebou další tři úspěšné projekty na zlepšení materiálního a technického vybavení. V rámci setkání partnerů a podporovatelů nadačního fondu byl navíc představen další projekt na rozvoj operačního ošetření zlomenin a rozšíření spektra operací i neúrazových onemocnění v oblasti ruky a nohy. Setkání nadačního fondu se zúčastnil také hejtman a člen čestného výboru fondu Martin Netolický.

„Nadační fond vznikl již v roce 2013 a je jednoznačným důkazem toho, že si podnikatelé a zaměstnavatelé z regionu, ale také obce a města uvědomují důležitost své spádové nemocnice a snaží se ji podporovat a doplňovat tak investiční aktivity z krajského rozpočtu. Za dobu činnosti fondu se podařilo získat přes 11 milionů korun, což považuji za velmi dobrý počin. Dlouhodobě proto vnímám nadační fond jako příklad dobré praxe a sounáležitosti soukromého sektoru s naším zdravotnictvím.,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Ten v rámci setkání poukázal na to, že právě v těchto dnech probíhá dokončování prozatím největší krajské investice, kterou je stavba centrálního urgentního příjmu v areálu nemocnice. „V tuto chvíli předpokládáme, že bychom stavbu, která bude do otevření centrálního příjmu v Pardubické nemocnici největší krajskou investicí, představili veřejnosti ještě před samotným spuštěním provozu, což by mělo být nejpozději v květnu. Konkrétní termín však v tuto chvíli záleží na dodávkách a instalaci zdravotnické techniky a vnitřního vybavení,“ nastínil hejtman Martin Netolický k projektu za 470 milionů korun, na který kraj získal finanční prostředky z mimořádného evropského programu REACT-EU.

Při setkání nadačního fondu S námi je tu lépe! byly vyhodnoceny tři projekty dokončené v posledních letech, kdy nebylo možné setkávání z důvodu koronavirové pandemie. Projekty se týkaly efektivní léčby cévních uzávěrů, moderní diagnostiky závratí a inovativního řešení při odstraňování močových kamenů. Zároveň byl představen nový projekt pro letošní rok. Jedná se o zakoupení systému Electric Pen Drive, který nám umožní další rozvoj operačního ošetření zlomenin a rozšíření spektra operací i neúrazových onemocnění v oblasti ruky a nohy.

4 zobrazení
bottom of page