top of page

Kraj pokračuje v investicích do silnic na Jevíčsku

Pardubický kraj - Hejtman Martin Netolický navštívil ve čtvrtek ráno obec Biskupice u Jevíčka. Se starostou Daliborem Šebkem hovořil o plánovaných krajských investicích v celé lokalitě Jevíčska, a to jak do oblasti dopravy, tak v rámci dalších dotačních titulů. Hejtman se zajímal také situaci v okolních lesích. Společně také navštívili místní obchod.

D35 je pro ŘSD jednou z priorit. Napojení Orlickoústecka u Litomyšle v budoucích plánech zůstává

„Celé Moravskotřebovsko a Jevíčsko patří v rámci přípravy investic do silnic mezi prioritní oblasti i v rámci našich žádostí o dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. V minulosti se nám například podařilo ve dvou etapách za přibližně 20 milionů korun opravit průtah obcí a budeme pokračovat například úsekem ze Zadního Arnoštova do Křenova. Pravděpodobně v příštím roce budeme chtít pokračovat přes Pohledy až do Svitav,“ řekl hejtman Martin Netolický, který navštívil také obecní obchod či školku. Se starostou Šebkem probírali také konání tradičního festivalu Biskupické kaléšek, který se uskuteční první říjnovou sobotu, či situaci v okolních lesích. „Jevíčsko patří mezi postiženější oblasti v našem kraji, a proto také Biskupice žádají v rámci našich dotačních titulů na oplocenky a výsadbu lesních porostů. Jedná se o dotační titul, který jsme naopak finančně posílili, jelikož zájem o ně byl velký,“ uvedl hejtman.


Starosta Dalibor Šebek kvituje, že Pardubický kraj v rámci plánování investic nezapomíná ani na okrajové oblasti. „Jsem ve funkci starosty od roku 1998 a za sebe mohu hodnotit, že spolupráce s krajem je velmi dobrá především ve druhé polovině existence kraje, tedy po nástupu Radko Martínka a následně Martina Netolického. Ať se jedná o krajský Program obnovy venkova nebo dotace pro dobrovolné hasiče, které jsou pro nás velmi důležité a především po stránce zpracování velmi jednoduché, což je pro malé obce důležité,“ řekl starosta Biskupic u Jevíčka Dalibor Šebek.



103 zobrazení0 komentářů
bottom of page