top of page

Do modernizace silnic na Poličsku jdou z kraje stovky milionů korun

Hejtman Martin Netolický v rámci své středeční cesty po regionu navštívil Jedlovou nedaleko Poličky. Se starostou Radomilem Horníčkem řešil především opravy silnic v regionu. Po dokončení modernizace silnice II/360 z Poličky přes Korouhev až po hranici s Krajem Vysočina za 85 milionů nyní kraj připravuje modernizaci silnice II/362 z Poličky přes Jedlovou až na hranici kraje.


„Pro čerpání evropských fondů máme po celém kraji připravené projekty za několik miliard korun pro příští programové období. V rámci 95. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu jsme uspěli s modernizací sedmikilometrového úseku silnice II/360 z Poličky přes Korouhev až po hranici s Krajem Vysočina, která je důležitou spojnicí směrem na Nové Město na Moravě. Ta byla již dokončena, a to za 85 milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Komunikací, která prochází přímo Jedlovou, je silnice II/362. „První úsek z Poličky po Jedlovou máme připravený a v prosinci bychom chtěli zahájit výběrové řízení na zhotovitele stavby. Jedná se o investici v předpokládané hodnotě stavební části přesahující 110 milionů,“ řekl hejtman s tím, že přípravné práce na navazujícím úseku pokračují. „Stavební povolení bychom mohli mít v první třetině příštího roku. Jakmile bude vyhlášena vhodná výzva evropských fondů, můžeme začít soutěžit. Stavba by tak mohla začít v roce 2023. Celkově se za oba úseky jedná o modernizaci téměř 14 kilometrů silnice,“ sdělil hejtman Netolický, který se starostou řešil také krajské dotační programy včetně toho, na podporu dobrovolných hasičů.

4 zobrazení
bottom of page