top of page

Chrudimské gymnázium oslavilo kulaté jubileum

Gymnázium Josefa Ressela v Chrudimi oslavilo na začátku října 160 let od svého založení. Do sálu středoškolské budovy zavítali bývalí žáci a absolventi, mezi kterými nechyběly veřejně známé osobnosti – Helena Vondráčková, Dagmar Pecková, Martin Dejdar a Marie Tomsová. Na gymnáziu přivítali i svého nejstaršího absolventa z roku 1948.

Pro veřejnost byly během oslav otevřené specificky zaměřené učebny biologie, fyziky a cizích jazyků. V tělocvičně gymnázia si návštěvníci mohli zahrát stolní tenis nebo další míčové sporty. Na zdech školy byla ke spatření umělecká tvorba současných žáků. Absolventi také v horním patře budovy mohli nalézt svoje fotografie na výstavě tabel a zavzpomínat na studium na chrudimském gymnáziu.

Za Pardubický kraj se oslav výročí zúčastnil krajský radní pro školství a sám absolvent Gymnázia Josefa Ressela v Chrudimi Josef Kozel. „Chrudimské gymnázium oslavilo 160 let krásnou vzpomínkou na minulé roky. Pozvalo své absolventy i z řad velice úspěšných osobností a já jsem velmi rád, že jsem mohl být osobně přítomen. Těší mne, že se nemluvilo pouze o minulosti, ale i o budoucnosti školy. Neustále se bavíme o podpoře školy z hlediska investic a dalších finančních prostředků. Nová fasáda, jejíž náklady činí více než 40 milionů korun, je jasnou odpovědí na to, jestli Pardubický kraj na svoji školu myslí. Jako absolvent školy jsem na Gymnázium Josefa Ressela pyšný a věřím, že se mu bude dařit nadále i v budoucnosti,“ dodal radní Kozel.

3 zobrazení0 komentářů
bottom of page