V rámci Dne Pardubického kraje byla na Pernštýnském náměstí předána ocenění Regionální potravina Pardubického kraje 2021. Za Pardubický kraj předal prestižní ocenění radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.
„Podpora regionálních výrobců by se měla stát běžnou součástí spotřebitelského chování každého z nás. Vybírejme proto všichni pečlivě, od koho nakupujeme potraviny, ale i další výrobky. Jsem proto rád za všechny aktivity, které pomáhají v prezentaci regionálních producentů, kteří jsou součástí našich měst a obcí a pomáhají tomu, aby české potravinářské řemeslo i nadále prosperovalo a bojovalo o své místo na slunci. Proto i my připravujeme do příštího roku v rámci našeho dotačního titulu na podporu malých prodejen takové změny, abychom prodejny motivovali k většímu odběru regionálních potravin,“ řekl krajský radní Miroslav Krčil.
Masné výrobky tepelně opracované
COOL hovězí, Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
LABUŽNICKÉ ŠKVARKY z Vračovic, Josef Morávek, Vračovice
Sýry včetně tvarohu
Květenský poklad, Květná Zahrada
Mléčné výrobky ostatní
bio Jogurtový drink borůvka, Tomáš Stejskal, Výprachtice
Pekařské výrobky včetně těstovin
Ořechový chléb, MEDOVINKA
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
Rosické Tiramisu, Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti
Alkoholické a nealkoholické nápoje
Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
ZEGITA Original, Vladimíra Krejčíková, Ostřetín
Ostatní
Kefírová zmrzlina Apolenka, Diana Houdová, Spojil