Kraj zná své regionální potraviny za rok 2021

V rámci Dne Pardubického kraje byla na Pernštýnském náměstí předána ocenění Regionální potravina Pardubického kraje 2021. Za Pardubický kraj předal prestižní ocenění radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.


„Podpora regionálních výrobců by se měla stát běžnou součástí spotřebitelského chování každého z nás. Vybírejme proto všichni pečlivě, od koho nakupujeme potraviny, ale i další výrobky. Jsem proto rád za všechny aktivity, které pomáhají v prezentaci regionálních producentů, kteří jsou součástí našich měst a obcí a pomáhají tomu, aby české potravinářské řemeslo i nadále prosperovalo a bojovalo o své místo na slunci. Proto i my připravujeme do příštího roku v rámci našeho dotačního titulu na podporu malých prodejen takové změny, abychom prodejny motivovali k většímu odběru regionálních potravin,“ řekl krajský radní Miroslav Krčil.

Masné výrobky tepelně opracované

  • COOL hovězí, Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

  • LABUŽNICKÉ ŠKVARKY z Vračovic, Josef Morávek, Vračovice

Sýry včetně tvarohu

  • Květenský poklad, Květná Zahrada

Mléčné výrobky ostatní

  • bio Jogurtový drink borůvka, Tomáš Stejskal, Výprachtice

Pekařské výrobky včetně těstovin

  • Ořechový chléb, MEDOVINKA

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

  • Rosické Tiramisu, Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

Alkoholické a nealkoholické nápoje

  • Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

  • ZEGITA Original, Vladimíra Krejčíková, Ostřetín

Ostatní

  • Kefírová zmrzlina Apolenka, Diana Houdová, Spojil

7 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše